Background Image

Over Heyninck Kachels

 • Over Heyninck
  Reeds 3 generaties zorgen wij voor gezellige warmte in huis

  In onze ruime toonzaal staan meer dan 150 modellen haarden en kachels op allerlei brandstoffen; ook massieve speksteenkachels vindt u hier terug.

  Samen met u zoeken wij naar de gepaste oplossing voor het plaatsen en afwerken van uw toestel. Ook voor schouwproblemen kan u bij ons terecht: zowel sanering van een bestaande schouw als het plaatsen van een totaal nieuw rookkanaal is voor ons niet onbekend.

  Wij werken  ook nauw samen met een professioneel afwerkingsbedrijf voor omkasting van hout-en gashaarden, alsook meubilair op maat. Zowel modern, tijdloos als klassiek al dan niet gecombineerd met natuursteen ! Ook ontwerp in 3 –D mogelijk na plaatsbezoek.

  Vakmanschap, zin voor kwaliteit en een goede service zijn hier nog altijd de voornaamste troeven!

 • Geschiedenis
  Geschiedenis

  Het begon allemaal rond 1947 toen Gusta en Paul Heyninck een "stovenwinkel" begonnen in Waasmunster. Moeder Gusta profileerde zich als een echte zakenvrouw en vader Paul nam de technische kant voor zijn rekening.

  Begin jaren 70 kwamen Hugo Heyninck en zijn echtgenote Christiane aan het roer. De zaak floreerde en verhuisde naar de Hoogstraat 75. Al gauw werd de toonzaal te klein en werd er bijgebouwd en vergroot .

  Toen ook bij dochter Gracy de kachelmicrobe begon te werken heeft zij, samen met haar man Philip , in 2003 de zaak overgenomen en verder bekwaam uitgebreid tot de zaak die ze tot op heden is.  

  In 2010 zochten en vonden ze een verkoper ter ondersteuning van hun team, met name Stijn.

  Begin van dit jaar 2018 , na vele mooie jaren hard te hebben gewerkt , hebben Gracy en Philip besloten om wat meer vrije tijd voor zichzelf te nemen en zijn  ze op zoek gegaan naar iemand die "den Heyninck" wou verder zetten: die persoon was niet ver af en Stijn bleek de geschikte kandidaat .

  Hij aarzelde niet lang en heeft dus , samen met zijn vrouw Vanessa , het roer sinds mei 2018 overgenomen.  

  Samen met een bekwaam team van medewerkers staan we elke dag garant voor de volgende "generatie" gezellige warmte in huis.

  Tijden veranderen maar kwaliteit en service blijft !