Background Image

Haarden & kachels

 • Hout

  Altech


  Altech

  Bijna 40 jaar geleden importeerden wij de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke stookmethode werd besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. Wij zijn dan ook trots op dat we al 4 decennia een oerdegelijk Nederlands topproduct mogen maken. Vanaf 2016 zijn we gevestigd in Hoevelaken van waaruit zowel ons kantoor als onze fabriek werkt.

  https://www.altechkachels.com/

   

  Barbas


  Barbas Al sinds 1976 loopt deze Nederlandse haardenfabrikant voorop als het gaat om innovatie en design. Barbas is nog altijd een familiebedrijf en weet als geen ander traditionele waarden te combineren met moderne technieken. Kwalitatief hoogwaardige haarden produceren waar u als klant honderd procent tevreden mee bent, dat is het streven. Toch zijn de haarden van Barbas heel betaalbaar. Het geheim van dit succes schuilt in de nieuwe manier van produceren. Met een hypermoderne, milieuvriendelijke spuiterij en korte lijnen binnen het bedrijf, weet Barbas een ongeëvenaarde efficiëntie te bereiken. Elke kachel gaat op naam van de klant door de fabriek. Een haard is niet langer een anoniem stuk staal maar een persoonlijk interieurproduct, met liefde en de grootst mogelijke zorg behandeld door de vakmensen van Barbas.

  https://barbasbellfires.com/nl/

   

  Dovre


  Dovre

  De Dovre houtkachels vinden hun oorsprong in de barre winters van Scandinavië. Al meer dan 80 jaar leveren ze dagelijks het bewijs van kwaliteit. Dovre houtkachels zijn hoofdzakelijk gemaakt uit hoogwaardig gietijzer. Gietijzer is een ideale warmtegeleider. De nieuwste generatie Dovre houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingsysteem. Via de achterzijde wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid. Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.                                                                 

  http://dovre.be/nl-be

   

  Hoxter


  Hoxter

  De Hoxter inbouwhaarden vallen eerst en vooral op door hun bijzondere duurzaamheid. Tot in de kleinste details stralen deze inbouwhaarden stevigheid uit. Ze zijn ontworpen op basis van wetenschappelijke onderzoeken naar de specifieke krachten die de diverse onderdelen te verwerken krijgen tijdens maar ook na het branden. Het moet gezegd worden, die mensen van Hoxter zijn niet normaal. Het bedrijf barst van de ingenieurs met zoveel oog voor de kleinste details die uiteindelijk uw perfecte ervaring garanderen. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, luchtdichtheid, verbrandingskwaliteit... Hoxter heeft het allemaal.

  http://www.hoxter.eu/nl/

   

  Jøtul


  Jøtul

  Klanten die voor kwaliteit gaan, weten dat ze voor Jøtul kiezen omdat er niets aan het toeval overgelaten wordt. Wij zijn er trots op dat we s werelds beste en duurzaamste gietijzeren kachels, inbouwkachels en haarden ontwerpen en produceren, en we zijn er net zo trots op dat onze klanten onze kwaliteit herkennen en waarderen. Uw tevredenheid is onze grote drijfveer. We delen graag onze passie, ervaring en kennis met u in de vorm van handleidingen en gidsen waarmee uw Jøtul-kachel voor het leven een bron van warmte en comfort blijft.
  Jøtul produceert en verkoopt gietijzeren kachels en haarden met de focus op kwaliteit, tijdloos design, consumentvriendelijke voordelen en de hoogste niveau qua veiligheid.

  Jøtul biedt een complete range aan traditioneel en tijdloze kachels en haarden. Gebaseerd op de Noorse traditie in dit ambacht, de hoge kwaliteit en het constante gebruik van een goed ontwerp, is en zal Jøtul de favoriete keuze blijven van de generatie van vandaag en morgen.

  https://jotul.com/nl/home

   

  Lotus


  Lotus

  Houtkachels moeten eenvoudig in gebruik, mooi om te zien en milieuvriendelijk zijn. Daarom hebben wij er in de designfilosofie en bij de materiaalkeuze voor gekozen om kwaliteit en functionaliteit veel prioriteit te geven. Verder worden al onze kachels getest door erkende testinstituten, zodat u er zeker van bent dat een Lotus altijd aan de strengste milieueisen voldoet. Een houtkachel van Lotus is altijd het resultaat van de nauwe amenwerking tussen architect Kaare Sølvsten, technici en leveranciers overal ter wereld. Wij combineren namelijk de Deense designtraditie met onderdelen van de beste kwaliteit.

  Op die manier maken wij complete producten, waarin design, functionaliteit en techniek een eenheid vormen. Wij maken al houtkachels sinds 1979 en ons assortiment bestaat inmiddels uit tien unieke designseries die stuk voor stuk kunnen worden aangevuld met accessoires. Op die manier kunt u altijd een kachel vinden die het best bij uw woning en de behoeften van uw gezin past.

  https://www.lotusstoves.com/nl/index

   

  Rika


  Rika

  RIKA is al meer dan 60 jaar actief op het terrein van metaalbewerking. Vandaag de dag zijn wij een van de belangrijkste aanbieders van kwalitatief hoogwaardige houtkachels en zijn we marktleider voor pelletkachels in de Duitstalige landen. Ons streven naar innovatie, design en kwaliteit wordt weerspiegeld in onze voortdurende ambitie de kachels verder te ontwikkelen. Een Rika-kachel is ten slotte meer dan alleen een warmtegever , het is eveneens een uniek stuk en een sterk accent voor moderne sfeer. De klant kan bij de verschillende kachelmodellen de mooie keramiekkleur of steenvarianten kiezen, voor elk wat wils! Met behulp van nieuwe techniek en innovatieve ideeën richt Rika zich volledig op de belangrijkste eisen van de klant en zorgt het voor kostenbesparing, onafhankelijkheid en flexibiliteit op vlak van verwarmen.

  http://www.rika.at/

   

  Scan


  Scan

  Voor ons gaat het niet alleen om warmte, maar ook om de perfecte vlam, brandend in een designbewust meubelstuk dat in het interieur van de meeste huizen past. De combinatie van Deens design, gewaagde ideeën en oog voor detail heeft Scan doen uitgroeien tot een grote speler op de houtkachelmarkt.

  Onze fabriek staat in Denemarken, waar we van begin tot eind controle hebben over de grondstoffen, productie en eindproducten. Zo kunnen we onze klanten vele jaren lang een positieve ervaring garanderen.

  http://scan.dk/nl/home

   

  Stûv


  Stûv

  Stûv stelt 120 personen tewerk, produceert 15 000 haarden per jaar en exporteert meer dan 70% van haar productie in heel Europa.

   In 2006 heeft de onderneming de productie van de haarden ondergebracht in een nieuwe hal van 5 000 m2 op haar locatie in Bois-de-Villers, nabij Namen, België. De onderdelen worden vervaardigd door superuitgeruste onderaannemers, vooral in België ; de montage, het verven, het afstellen en de controle worden in Bois-de-Villers gedaan.

   In 2008 werden in de nieuwe uitbreiding van 3 000 m2 te Floreffe de afdeling Research & Development en het atelier voor realisatie van de prototypes en de productie van de bekledingen ondergebracht.

  https://www.stuv.com/nl-be/

   

  Tulikivi


  Tulikivi

  Tulikivi vervaardigt reeds 30 jaar spekstenen kachels, die de warmte efficiënt opslaat om deze langzaam en gelijkmatig weer af te staan.

  Van klein familiebedrijf uitgegroeid tot 's werelds grootste speksteenverdeler en fabrikant van industrieel vervaardigde, warmte-accumulerende houtkachels.

  Het bevat een groot aantal klassieke modellen maar ook veel nieuwe en moderne creaties.

  http://www.dutry.com/

   

 • Gas

  Bellfires


  Bellfires

  Bellfires, een markante blikvanger in uw interieur, sinds jaren een voorloper van innovatie en design.
  Vervaardigt uit de beste materialen uit de Benelux, 100% Benelux, waardoor wij snel kunnen handelen en een goede na-service kunnen geven wat voor u als eindklant een voordeel is.

  Bij Bellfires vindt u een uitgebreid gamma aan toestellen met verscheidene afmetingen die gecombineerd kunnen worden met een klassiek alsook modern interieur.

  Daarnaast is de Bellfires-3 reeks leverbaar met een volledig nieuw hidden Door systeem met zwart gescreende glasranden . Speciaal ontwikkeld voor een zeer modern en minimalistisch uiterlijk.

   

  https://barbasbellfires.com/nl/

   

  Dovre


  Dovre

  De Dovre houtkachels vinden hun oorsprong in de barre winters van Scandinavië. Al meer dan 80 jaar leveren ze dagelijks het bewijs van kwaliteit. Dovre houtkachels zijn hoofdzakelijk gemaakt uit hoogwaardig gietijzer. Gietijzer is een ideale warmtegeleider. De nieuwste generatie Dovre houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingsysteem. Via de achterzijde wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid. Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.                                                                 

  http://dovre.be/nl-be

   

  Dru


  Dru

  Dru is één van de oudste industriële bedrijven in Nederland. Het Dru in de 21ste eeuw is een modern bedrijf dat is gespecialiseerd in productie van gaskachels en gashaarden.

  De degelijke producten en service staan als een huis .

  Bij Dru vindt u zowel gesloten systemen als open systemen, toestellen met een perfect vlambeeld met laag gasverbruik en hoog rendement.

  https://www.drufire.com/nl-nl

   

  Jøtul


  Jøtul

  Klanten die voor kwaliteit gaan, weten dat ze voor Jøtul kiezen omdat er niets aan het toeval overgelaten wordt. Wij zijn er trots op dat we s werelds beste en duurzaamste gietijzeren kachels, inbouwkachels en haarden ontwerpen en produceren, en we zijn er net zo trots op dat onze klanten onze kwaliteit herkennen en waarderen. Uw tevredenheid is onze grote drijfveer. We delen graag onze passie, ervaring en kennis met u in de vorm van handleidingen en gidsen waarmee uw Jøtul-kachel voor het leven een bron van warmte en comfort blijft.
  Jøtul produceert en verkoopt gietijzeren kachels en haarden met de focus op kwaliteit, tijdloos design, consumentvriendelijke voordelen en de hoogste niveau qua veiligheid.

  Jøtul biedt een complete range aan traditioneel en tijdloze kachels en haarden. Gebaseerd op de Noorse traditie in dit ambacht, de hoge kwaliteit en het constante gebruik van een goed ontwerp, is en zal Jøtul de favoriete keuze blijven van de generatie van vandaag en morgen.

  https://jotul.com/nl/home

   

  Saey


  Saey

  De producten van SAEY voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen en ondergaan een grondige controle alvorens ze onze fabriek verlaten. Saey staat synoniem voor kwaliteit en heel gemakkelijk in gebruik.

  Toestellen met een handige zijdeur en een grote verbrandingskamer.

  Het hoogwaardig gietijzer waaruit de kachels zijn gegoten houdt de warmte perfect vast zodat je uren kan genieten van het vuur.

  Aandacht voor welzijn door de snorkel-technologie die een gezonde, veilige en zuinige verbranding ontwikkeld.

  Het airwash-systeem zorgt ervoor dat je ruit lange tijd proper blijft.

  Met een SAEY kachel ben je gerust en vertrouw je op het vakmanschap van jaren.

  http://www.saeyheating.com

   

  Wellstraler


  Wellstraler

  Vanaf de stichting in 1946 heeft MOVA niet opgehouden te groeien.

  Begin van de jaren 50 werd het eerste verwarmingstoestel gemaakt; de petroleumkachel Well Straler, gevolgd door de infrarode roller. In 1963 heeft het bedrijf de gasradiator ontwikkeld welke tot vandaag uitgroeide tot een compleet gamma gaskachels en inbouwhaarden.

  Vele decennia stelt Well Straler alles in het werk om kwaliteitstoestellen te leveren.

  De algehele productie gebeurt in België, in de fabriek te Erembodegem; alle stadia van conceptie en fabricatie, vanaf het ontwerpen tot het monteren van de producten.

  Door de constante inspanningen op gebied van onderzoek en innovatie heeft Well Straler zich inzake nieuwe technologiën als marktleider geplaatst.

  http://www.wellstraler.be/

   

 • Pellet

  Palazzetti


  Palazzetti

  Het bedrijf Palazzetti behoort vandaag de dag tot één van de absolute mondiale marktleiders  binnen het segment van de pellet en/of houtverwarming .

  Palazzetti heeft een erg brede waaier  aan pelletkachels die altijd zullen beantwoorden aan de meest diverse eisen. Deze pellet kachels kunnen binnen elke woonruimte geïnstalleerd worden , dus ook in een slaapkamer.

  De warmte verspreidt zich niet door middel van een ventilator , maar door natuurlijke convectie en stralingswarmte.

  Dankzij een intense studie binnen het Palazzetti Pellet Technologies R&D departement  is men er in geslaagd om deze warmteverspreiding absoluut te optimaliseren . Dit zorgt er tevens  ook voor dat uw elektriciteitsverbruik sterk gereduceerd zal worden.

  http://rvdistribution.be/

   

  Rika


  Rika

  RIKA is al meer dan 60 jaar actief op het terrein van metaalbewerking. Vandaag de dag zijn wij een van de belangrijkste aanbieders van kwalitatief hoogwaardige houtkachels en zijn we marktleider voor pelletkachels in de Duitstalige landen. Ons streven naar innovatie, design en kwaliteit wordt weerspiegeld in onze voortdurende ambitie de kachels verder te ontwikkelen. Een Rika-kachel is ten slotte meer dan alleen een warmtegever , het is eveneens een uniek stuk en een sterk accent voor moderne sfeer. De klant kan bij de verschillende kachelmodellen de mooie keramiekkleur of steenvarianten kiezen, voor elk wat wils! Met behulp van nieuwe techniek en innovatieve ideeën richt Rika zich volledig op de belangrijkste eisen van de klant en zorgt het voor kostenbesparing, onafhankelijkheid en flexibiliteit op vlak van verwarmen.

  http://www.rika.at/

   

  Stûv


  Stûv

  Stûv stelt 120 personen tewerk, produceert 15 000 haarden per jaar en exporteert meer dan 70% van haar productie in heel Europa.

   In 2006 heeft de onderneming de productie van de haarden ondergebracht in een nieuwe hal van 5 000 m2 op haar locatie in Bois-de-Villers, nabij Namen, België. De onderdelen worden vervaardigd door superuitgeruste onderaannemers, vooral in België ; de montage, het verven, het afstellen en de controle worden in Bois-de-Villers gedaan.

   In 2008 werden in de nieuwe uitbreiding van 3 000 m2 te Floreffe de afdeling Research & Development en het atelier voor realisatie van de prototypes en de productie van de bekledingen ondergebracht.

  https://www.stuv.com/nl-be/

   

  Superior


  Superior

  SUPERIOR pelletkachels worden gekenmerkt door een hoog warmterendement. Ze verwarmen de woonomgeving met alle voordelen van een ecologische en zuinige brandstof. SUPERIOR pelletkachels kunnen als volledige verwarmingssystemen worden gebruikt in uw woning. Dankzij een optionele set kan de warme lucht in naastliggende kamers worden gekanaliseerd, met de zekerheid van steeds hetzelfde comfort als in de installatiekamer. SAEY Home & Garden NV, het moederbedrijf van SAEY, is de exclusieve verdeler van het Italiaanse merk Superior in de Benelux. De pelletkachels van Superior combineren een uitstekende kwaliteit met een aantrekkelijke prijs.

  http://www.superiorstufe.it/nl-NL/kachels

   

 • Mazout

  Wellstraler


  Wellstraler

  Vanaf de stichting in 1946 heeft MOVA niet opgehouden te groeien.

  Begin van de jaren 50 werd het eerste verwarmingstoestel gemaakt; de petroleumkachel Well Straler, gevolgd door de infrarode roller. In 1963 heeft het bedrijf de gasradiator ontwikkeld welke tot vandaag uitgroeide tot een compleet gamma gaskachels en inbouwhaarden.

  Vele decennia stelt Well Straler alles in het werk om kwaliteitstoestellen te leveren.

  De algehele productie gebeurt in België, in de fabriek te Erembodegem; alle stadia van conceptie en fabricatie, vanaf het ontwerpen tot het monteren van de producten.

  Door de constante inspanningen op gebied van onderzoek en innovatie heeft Well Straler zich inzake nieuwe technologiën als marktleider geplaatst.

  http://www.wellstraler.be/

   

 • Rookkanaal

  Exodraft


  Exodraft

  Het is een onaangename verrassing als blijkt dat het knusse vuurtje in de woonkamer zich kan ontwikkelen tot een bron van ergernis en in het slechtste geval, van levensgevaarlijke vervuiling.

  Door een Exodraft schoorsteenventilator met bijbehorende stuureenheid op de schoorsteen te installeren, krijgt u de volledige controle over de trek in de schoorsteen. Behalve optimale trek zodra er een vuur wordt aangemaakt, biedt een schoorsteenventilator ook nog diverse andere voordelen:
  •Snel en makkelijk de haard aanmaken
  •Geen luchtjes of rook
  •Betere verbranding en hoger rendement
  •Gezonder binnenklimaat zonder roet en as
  •Extra ventilatie
  •Verhelp het probleem van onvoldoende trek in de schoorsteen en u krijgt er alle andere voordelen bij.

  https://exodraft.co.uk/

   

  Raab


  Raab

  Enkelwandige rookkanalen

  Het enkelwandige rookkanaal is een flexibele verbindingstechniek waarvan de elementen in lengte aanpasbaar zijn. De elementen kunnen zowel vanaf de schoorsteenbodem tot de monding opgebouwd worden, of via het dak met speciale lussen per element naar beneden worden gelaten. In de verticale opbouw zijn er geen klembanden noodzakelijk.

  Dubbelwandige rookkanalen

  Het dubbelwandige vochtbestendig DW is de beproefde klassieker met klembandmontage. Het systeem is voorzien van een zogenaamde capillaire stop die het binnendringen van vocht van buitenaf in de isolatie van het rookafvoersysteem vermijdt. Ook het binnendringen van condens in de isolatie wordt hierdoor vermeden. Dit garandeert u technische veiligheid en een lange levensduur van uw Raab-systeem.

   

 • Hout -en kolen

  Saey


  Saey

  De producten van SAEY voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen en ondergaan een grondige controle alvorens ze onze fabriek verlaten. Saey staat synoniem voor kwaliteit en heel gemakkelijk in gebruik.

  Toestellen met een handige zijdeur en een grote verbrandingskamer.

  Het hoogwaardig gietijzer waaruit de kachels zijn gegoten houdt de warmte perfect vast zodat je uren kan genieten van het vuur.

  Aandacht voor welzijn door de snorkel-technologie die een gezonde, veilige en zuinige verbranding ontwikkeld.

  Het airwash-systeem zorgt ervoor dat je ruit lange tijd proper blijft.

  Met een SAEY kachel ben je gerust en vertrouw je op het vakmanschap van jaren.

  http://www.saeyheating.com

   

 • Electrisch

  Amantii


  Amantii

  AMANTII staat voor bijna vier decennia ervaring in de haarden- en verwarmingsindustrie. Als wereldwijd opererend bedrijf (VS, Canada, Europa, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika) heeft Amantii een bewezen staat van dienst en staan ze aan de top van het elektrische haardenontwerp.

  De strakke, eigentijdse look van een groot gamma aan haarden en de innovatieve eigenschappen bieden een ongelimiteerde veelzijdigheid om een interieur aan te kleden. Een Amantii is niet alleen geschikt voor woningen, maar kan ook perfect in kantoren, restaurant of winkels geplaatst worden. Een Amantii heeft u in no-time geïnstalleerd, zonder rookkanaal.

  Met een gevarieerde en unieke productlijn werkt Amantii consequent aan superieure producten die ze met vertrouwen kunnen verkopen.

  https://amantii.com/

   

  Ecaros


  Ecaros

  Infrarood verwarming hoeft niet duur te zijn. Ecaros maakt goede infrarood verwarming betaalbaar en beschikbaar voor iedereen.

  Energieverbruik reduceren door moderne verwarmingstechnieken toe te passen in de huidige woningstructuur en daar door bij te dragen aan een schoner klimaat. Een toekomst met minder CO² uitstoot en meer comfort.Ecaros infrarood verwarming leunt zeer sterk aan bij de natuurlijke verwarming door de zon. Een infrarood paneel is niets meer dan een raam waar de zon dag en nacht door schijnt en uw woning heerlijk verwarmt.

  https://ecaros.eu/

   

  Franco Belge


  Franco Belge

  Genieten van een elektrische haard? De Franco belge elektrische haard is een echte eyecatcher in een interieur. Onze modellen kunnen daarnaast van kleur veranderen waardoor je steeds de juiste toon kan zetten. Een echte haard vergt heel wat onderhoud en dat is niet prettig.

  Een elektrische haard biedt diezelfde uitstraling zonder het onderhoud.

  Uiterst comfortabel dus en met een snelle en eenvoudige installatie!

  http://www.fbeurope.be/